Brisbane

Godkväll. Första advent och jag skriver updates om februari. haha vet något efter.  men nu är dte bara tre ställen kvar att skriva om sen ska jag försöka bli lite mer up to date!

så nu om resan, nu är vi inne på typ andra veckan i februari i år, då jag och Linda åkte till Brisbane. Det hade ju precis varit översvämningar där men nu var det iaf säkert att åka dit. :) Tog en tågfärd uppåt i landet och snart var vi framme i Staden Brisbane, gick runt första kvällen i staden och bara kollade på allt. verkligen en schysst storstad med massa matställen (typ det första vi kollade efter haha) och shopping, fint och fräsch och stort. Men ett stort minus märkte vi efter en bit in på veckan, inget hav/lagun. Det fanns en lagun innan översvämmningarna men den var helt förstörd nu. Det var ju så sjukt varmt men som tur var hade hostelet pool (som för övrigt  var grymt med egen nattklubb, restaurang, pool+jacuzzi, stort kök och allt möjligt)!

Andra dagen gick vi runt till fots i staden, inte så stora delar för det var ju sjukt stort men lite i China town och kikade och på större gator. Men det var så sjukt hett så snart blev det poolen och dricka öl med några finnar :D Fortsatte kvällen där och käkade och badade jacuzzi med ett trevligt gäng från england. Träffade även Ben, som var en av alla som bodde i vårt rum, världens skönaste snubbe! senare på natten gick jag och linda runt med vårt goon och letade en bra plats att dricka (man fick inte ha egen booz på hostelet) och så gick vi förbi under en bro, där det stora gänget från hostelet satt och spelade kort, drack vin och spelade gitarr. Hur härligt som helst. Blev senare vårt hang-ställe :D
efter det gick vi ut till hostelets egen nattklubb, lördagkväll och fett drag, flera våningar och grymt snyggt. Hängde lite med personal och dansade och festade. blev en sen natt.

Dan efter vart det slappa på hostelet, det var ju så himla mysigt där och det fanns allt(speciellt poolen var viktig i hettan) så man hängde mest där. Bunk Backpackers hette det, rekommenderas varmt! På kvällen drog vi, vår nya vän Ben och hans vän Matt samt en annan tjej till en park i närheten och drack, goon såklart! senare till någon söndagsbar som var en bra bit därifrån. Både skönt häng men också fett roligt dansgolv där vi dansade sönder killarna :D samt spelade biljard och träffade trevliga australienare, tillskillnad från alla andra backpackers vi sett konstant. Senare på natten när dom andra skulle fyllekäka träffade jag en bankvakt som tydligen var munk och vi satt och diskuterade livets värderingar säkert över en timme. Hahah, så jävla skön person. Jävligt roligt att träffa någon annan än fulla ungdomar som ombyte.:)

På måndagen var det alla hjärtans dag, och vi gick runt och såg mer av staden. Dock inte så långt heller för allt intressant låg på en stor känd gata. PÅ kvällen hade vi special food på vårt hostel så vi åt en romantiskt middag i våra röda klänningar och deltog i kvällens aktiviteter på hostelet. Man skulle bilda lag och tävla i en massa roligt. Vi var med ett blandat gäng från england samt två väldigt skumma indier som trodde vi var horor..well. Det var frågequiz, pingpong, klädstrecket (där jag & linda var dom enda som klädde av sig) etc etc, och vi VANN! så jävla grymt. En Jucy ascool hyrbil att uthyras för ca en vecka. Med inbyggt kök och allt och vi fick åka vart vi ville med den. Så jävla gryyymt. Tyvärr kände vi ju inte engelsmännen särskilt bra och dom skulle va i Australien längre så vi skänkte tyvärr bort vårt pris. Annars vore det ju grymt kul att åka på roadtrip i Aussie. well, skitkul kväll. Ben och vi spelade biljard (som jag för första gången var bra på) och drack jugs hela kvällen. Mysig alla hjärtans dag. :)


nextday, linda, ben och jag hyrde cyklar för att få se mer av brisbane. Vi hade trots allt hängt mest på hostelet men denna dag var inte lika stekhet utan lite regnblandat med sol. Så vi köpte lite picknick mat, satte på oss hjälmarna och cyklade runt typ hela Brisbane. Hur mysigt som helst och ett skitbra sätt att se mkt av en storstad. Vi såg fina universitet som jag var sugen på om jag skulle bott där, såg vad översvämningarna förstört, cyklade runt över stora broar och såg fina parker, hade picknick och såg en helt sinnessjuk man, hängde i kangoroo park och snackade och hade mysigt. Vi blev sen den dan de tre musketörerna. :D We were in love with Ben. <3 PÅ kvällen visade jag dom Vapiano och vi myste på stan och sen på hostelet med mer jugs, och snackade och dansade bara vi 3 :)

Sista riktiga dagen i Brisbane ville vi åka på utflykt, så jag och Linda åkte till Koala Sanctuary. Typ världens största koalapark. Sååå fint. Hundratals Koalor överallt, vi fick hålla i en sötis också. Blev ju ännu mer sugen när vi såg alla kändisar som varit där och fotas med dom samt skänkt pengar (manson också såklart ;)). Fanns även massa andra typiska aussie-djur och alla främst, en stor park med Kängurur som hoppade omkring. Oj vad vi lekte med dom. Dom var typ större än oss och inte blyga så lite läskiga ibland men hur söta som helst. Ibland slogs dom om maten med varandra, lite scary men dom var jättesnälla. Såg även en liten bebis i pungen! :D sööötast.
efter den underbara dagen avslutade de tre musketörerna kvällen under bron. En hel jävla massa goon och det blev konster och naket och sen minns både jag och linda att vi vaknade upp på hostelet. Haha. Helt jävla gone på goonet alltså, sjukt farligt. Hann tydligen inte ens ut innan vi blev sten, ben sa att han gick leda oss både tillbaka till hostelet (som låg typ 500 m därifrån) haha. Helt sjukt. Alltså endast en dag kom vi faktiskt ut på en annan krog än vår egna. :D

Nästa dag var det upp och ut från rummet, packa snabbt och vidare med buss till Byron Bay, som vi hört skulle vara turistist men nice!! Tackar Brisbane för en rolig storstadsupplevelse. Helt klart en nice stad, skulle gärna sett mer om vi inte längtade så mycket till en strand. :)



Pics från Gold Coast,del 2

Från vårt lyxboende till ett backpackerställe med massa ungdomar.


Vårt nya place. Rätt schysst ändå. Här sitter vi och äter med utsikt över poolen första kvällen.


Påväg in mot stan.


utanför det coola spökhuset vi gick i.


Miami beach


Här ligger vi och njuter på den lite blåsiga men fina stranden


Lite blåsigt på stranden så efter några sekunder såg man ingen handduk längre :D


Inget simmande, sjukt strömt och hajar ;O


På kvällen festade vi med Anthony (i röda linnet) och hans polare, fett röj


så jävla kul, alla försöker göra en snygg pose men jag tror tydligen att kameran är åt fel håll och skålar med väggen :D


liten tjej klämd mellan två stora killar. hahah. Så sjukt kul kväll. :)


Nästa dag var det bowling och andra roliga spel :)


En annan trevlig kväll med vin på stranden :)


Killarna vi träffade med som såsmåningom visade sig vara något skumma..


Några trevliga människor. Detta var den sjuka casino-kvällen


Linda fick världens minsta pizza på vattenlandet vi var på.


Så jävla rolig tresekundersbana som man faller igenom golvet. :)


Härlig lekdag.


Steeeker vid poolen som även hade volleynät, kul!


Party med gängen på vårt hem :)


haha så sjukt kul, killen kommer in med masken och skrämmer livet ur mig. Fan vad jag skrek. :D för övrigt dom vi gick till infinity med. :D


trevliga killar från hostelet, alla andra var så sega så vi tre gick till första klubben själva ;D


Annan trevlig dude med skitsnygg stil


party all night in Gold Coast.

Perfekt sista kväll på i en underbar stad.

:D

Pics från Gold Coast


To a new Continent..


På en av flygplatserna i Sydney, seeeg väntan.


På nästa flygplats innan vi kom till Gold Coast, så sjukt äckliga och sletna. haha


Och ändå lyckades vi hamna i paradiset.


utsikt över poolen från våra balkonger


Lite mer vacker view, inte långt till stranden heller!


Ganska snyggt kök!


Första kvällen med delar av det härliga gänget :)


Skålar ute på en grym klubb


Jag, Ali och Linda :D


Poolen by night


Ali och jag hade lite fotosession när vi kom hem


Vad hände här? :D


da gang partying!!


Efterfest på våran balkong..


Gold Coast


Här låg i och stekte på dagarna


jag njuter


Förfest med brudgummen


Drinkar på balkongen med ett ass på sidan om oss också ;)


Påväg ut på finmiddag, lite trix


i taxin påväg ut, taggade! me and the groom


Så sjukt rolig taxiresa, om än lite suddig


Ett skönt gäng vi träffade på gatan


Vad lyckades inte linda med på sin vita klänning, haha. Men det var bara ta en taxi hem och byta. :D


Sötisar på middag


taggade killar!


Underbar kväll <3


mer fest hos hos igen efter en kul klubbrunda, jag <3 ali


Sliten marco på bakislunch :)


Sista kvällen körde vi i lägenheten hela natten, så det blev en massa pizzor ditleverade. ;D


Jag försöker göra en "sexii poose" (hahaha så sjukt kul internskämt) !!


Party all night


Sista dan i vårt fina rum, sad


Hot chicks


Det var ett sorgligt avsked till dom skönaste killarna i Australien, men sen bar det av på nya äventyr!


har såå mkt mer bilder jag vill lägga upp men det får bli en annan gång eller på fejjan.

Nu puss och godnatt. Tidigt tandläkare imorgon!



Gold Coast, fortsättning

Mina fredagsplaner blev ändrade så sitter hemma med idol på tvn, perfekt tillfälle att uppdatea!!

såå, var va vi. Vi flyttade till vårt första backpackerställe i Australien. Andra dagen bytte vi till ett 20/18-bäddarsrum för att det inte skulle bli alltför dyrt. Helt okej ändå, man kände sig inte så otrygg. Surfers Paradise hette stället och var jättebra, egen bar, tv-rum, restaurang, shop, pool och allmänt nice. Första kvällen gick jag och Linda på coolaste spökhuset. Man gick/kröp/studsade genom olika rum, åkte hiss och tog sig till olika våningar. Som ett spökhus fast tusen gånger coolare byggt! Vi som älskar sånt! Gold coast var bäst på attraktioner!

Nästa dag låg vi på Miami Beach, stora fina stranden om än blåsigt som satan. Lindas hatt flög iväg och hon fick springa låånga vägar för att hitta den. haha. Dock simmade vi inte så mkt, överallt I aussie var det bara vissa ställen på stranden som var okej att simma på, där man hade hajnät/bäst uppsikt. Kändes ju tryggt..strömt var det överallt också men det var inte så stort problem! :) På Kvällen åkte vi till Anthony (en av killarna från helgen) som hade hyrt en annan lägenhet (nästan lika fin som den första;) ) och mötte upp hans andra polare och festade hos dom. Dansade, snackade skit och festade järnet, blev att sova där. Säkrast så :)

Nästa dag hängde vi i lite shoppingcentrum och spelhallar. Vi bowlade med gänget och sen shoppade vi lite :) PÅ kvällen var jag och Linda precis introducerade till goon, (billigt lådvin gjort på fiskrester bla, haha) men eftersom vi inte fick ha egen alkohol på rummet som vi delade med 18 andra så satte vi oss på en brygga vid stranden och drack och pratade. Sen gick vi vidare till en bar, träffade några till börjans trevliga killar som vi hängde med. Men sedan spårade det ur. Jag har alltid trott sen den dan att jag på något sett blev drogad, För inte kan man blivit så borta som jag blev av bara lite vin? tror jag knappast. Resten av kvällen var helt snurrig. Av någon anledning var vi hemma hos dom och sen i en bil coh sen hos dom igen och smög runt i mörkret och sen mitt i allt på ett stort casino. Där jag inte blev insläppt pga att vakten sa att jag såg sjukt hög ut i mina ögon. Så kändes det också. Helt gone. Dagen efter när jag vaknade undrade jag vad fan som hände egentligen. Som tur är kom vi hem ordentligt!


Nästa dag var vi trots väldigt slitna redo för en av de största vattenparkerna i Australien. Spenderade hela dagen på det stället som hade de coolaste åkattraktionerna/vattenbanorna någonsin! tyvärr var mkt under kponstruktion men vi åkte bland annat massa ringar där man satt många och åkte, flera fritt fall och en bana som gick på fyra sekunder. Trodde jag skulle skita på mig när vi stod i kön högt upp. Man ställer sig i en kapsel typ, och så räknar den ner från tre. På 1 försvinner golvet man står på och man bara faller rakt ner och sen uppåt i en loop. Herrejävlar vad läskigt och kul!!! ;D sjukt nice. träffade även Anthony o co där ett tag.  Sen blev det back to the hostel och chilla vid poolen.

Next day, fint väder och poolhäng hela dagen, samt en liten sväng på stan. PÅ kvällen, som var vår sista i underbara Gold Coast, Satt vi på hostelet och hängde med alla andra Backpackers. Träffade massa trevliga människor, bland annat en härligt killgäng som var från kanada och lite andra ställen minns jag. Vi tog med oss två av killarna och gick på Infinity (tror jag det hette) Kan liknas vid Sppökhuset, en attraktion man går igenom med massa rum, fast detta var med laser och ljuseffekter och helt sjuka grejer. SÅ sjuuukt häftigt gjort. Hela idén. Ljus, lampor, bollar som studsar, golv som åker ner när man går på det. Där gick vi alla fyra hand i hand och skulle hitta ut till nästa rum, vilket inte var rätt kan jag säga. Inte när man var småfull iaf. FETT var det iaf! Sen gick vi tillbaka till hostelet och festade och sen ut med gänget! Till några olika barer och dansade och träffade massa härliga fulla glada människor! en perfekt sista kväll. Bartendern bjöd på shots till alla på hela hostelet också för att vi var ett sånt härligt gäng! :D

Nästa dag, vidare på vår färd, mot Brisbane! Var lite osäkra på hur det skulle se ut pga översvämningara precis innan men vi hörde att det mesta var borta nu. :)

Australien, Gold Coast.

heeeeeej! höst i november och tröttare än någonsin. Kom precis hem från en veckas jobb, sista skaldjursbuffén så mitt vikariat gick ut, men fick förlängt i mässen. Personalens restaurang. Hej gå upp halv fem varje morgon! Men fick det iaf fram till jul så ska inte klaga, då har jag råd att spara lite och köpa massa julklappar :D mys!

Men det är ju faktiskt min otroligt sega resupdate jag tänkte skriva om. Vill verkligen ha allt nerskrivet och alla bilder upplagda meddan jag minns allt. Sååå lets go back, början på februari! Aussie!

Australien; Resan dit var döden. Varit vaken en hel dag i bangkok och sen flyga på kvällen, reser hela kvällen, men vilket är natt i Australien så när vi kommer fram är det morgon och man har inte sovit på hur länge som helst. Inte nog med det. Framme i Sydney, där vi ska byta flyg mot Cairns, får vi reda på att Cyklonen som varit där uppe gjort så att alla flyg är inställda dit. Och vi som bokat boende flera nätter där men NEPP, går inte att komam dit. En jävla massa tjafs om att vi var tvungna att bo i sydney några dagar och vänta på klartecken. Men tillslut fick vi efter många timmar en ny resa till ny destination. Shit vad trött och jobbigt det var. Vi bah "vart vill vi då?!" kunde ju inget om australien men vi frågade en trevlig pilot som typ, Gold Coast är fint. Vi bah ok köör. haha. Gick till tre olika flygplatser i sydney och på sista stället efter om och men fick vi resan betald eftersom Cairns var inställt. Men dock fick vi vänta ännu fler timmar på den flygplatsen. Herreguuud. Har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Svettig, äcklig, FETT hår, osminkad och helt jävla död och jetlagad. Stod upp och somnade till flera gånger i väntan på flyget. hahaha det går inte ens att förklara känslan. Tillslut kom vi med det nya flyget och efter två timmar var vi framme i Gold Coast. Då rå? vi var döda och visste inte vart vi skulle, kånkandes på våra tunga ryggsäckar. Hoppade in i nån taxi och sa bara kör oss mot centrum så vi kan ta in på nåt billigt hostel och sova. Så jävla äckliga. I taxin fatt fyra killar som var sociala och trevliga. Minns knappt var dom sa, försökte va trevlig men det gick knappt att prata i detta tillstånd. Och finklädda och fräscha som dom var ville man knappt visa sig. Dom frågade om vi ville komma och bo hos dom, dom hade hyrt nåt över helgen (dom kom från Sydney egentligen). jag tyckte why not men linda tvekade. SÅ vi hoppade av och kollade lite hostel, svindyrt jämfört med thailand! så vi hoppade in igen och gav dom en chans. Vi kunde ju åtminstone kolla in deras place. VI orkade liksom inget annat.     Och ja..med ett ord kan jag ju säga såhär. OUTSTANDING!!!!!!!!!!!! Det var nästan högst upp i ett stort fint hotell, typ 48e våningen eller nåt sånt. Penthouse med fyra badrum med badkarl, likamånga sovrum eller fler med egen platttv, finaste köket/baren, tre balkonger, coolaste inredningen ever och helt enkelt GAAALET fint. lyx lyx lyx. Och utsikten sen! herregud. Mitt absoluta drömboende. Bilderna jag laddar upp sen ger inte det rättvisa, går inte att förstå hur vackert det var. Vi bah" Yes, please". Tog ett eget sovrum och sov några timmar.

Men inte länge fick vi sova för dom partyglada killarna var där över helgen för svensexa och taggade som fan och tyckte vi såklart skulle upp och festa. och ja, inte säger man nej till det. Dom hade fyllt kylskåpet med allt man kunde tänka sig så vi tog några drinkar och sen gick vi ut och käkade i stan. Allt här var verkligen Australiens semesterparadis för de som hade råd. Det fanns ju BAckpackerställen lite längre utanför (som också var bra såklart) men här mitt i smeten var allt sjukt läckert. VI käkade pizza och drack goda öl och lärde känna dessa killar, dom artigaste och roligaste vi någonsin träffat. Alla Australienare visade sig vara sjukt artiga och trevliga, men vi träffade nog dom bästa. PÅ hela helgen som vi bodde hos dom (tors-sön) vägrade dom oss betala för någon dryck, någon mat, boende eller någonting annat vi ville var. Vi bodde som små prinsessor. :D något som uppskattades för några fattiga backpackers! Anyhow, Kvällen fortsatte på en skön klubb, där partysnubben nr 1, Ali, kände alla så vi kom in före alla. Såklart. Kändes som dessa killar hade allt. Kontakter till alla ställen också verkade det som. :D Så vi festade på och hade skitkul hela kvällen, sen gick vi runt och hängde på stan och fortsatte efterfesten på vår egna balkonger med massa goda drinkar och bara snackade. Hur kul!!!! :D :D :D

Fredagen var det dags för brudgummen att komma upp också, samt en till vän. Vi spenderade dagen med Sol och bad på hotellets pool. Så jävla fint. Och sjukt varmt, Australien har ju inget ozonlager så man bränner sig ju mkt snabbare. PÅ eftermiddagen fortsatte festandes och efetrsom det var en svensexa och eftersom det var australien var det sjävklart att några strippor skulle komma som en överraskning. Två tjejere gick runt i string och högklackat och snackade, serverade drinkar och lät brudgummen shotta mellan deras tuttar. Inget vidare mer än så och fick fet deg för det. Helt ok :) sjukt trevliga var dom iaf och försökte få mig och linda till deras agentur, för skandinavier var eftertraktade. Jobbet lät ju ganska nice, haha. men nej. Men det var tydligen inte helt ovanligt att backpackers tjänade lite extra pengar på sånt. Senare på kvällen gick vi ut och firade på en sjukt fin restaurang med alla grabbar. Tre rätters, vi fick ta vad vi vill. Tror både jag och linda kan hålla med om att det var bland det godaste vi ätit. Dock var dte så länge sen och mycket festandes så minns inte riktigt vad det var. haha. men gott som in i helvete! Sen blev det drinkar och dans på samma ställe. Skitkul. Världens skönaste gäng. Senare blev det av till en strippklubb. Inte helt oväntat. Vi kom ju in överallt tack vare killarna så vi drog runt på lite olika ställen. Sjukt kul iaf och se. Nakna men alla tjejer var faktiskt väldigt snygga. En av grabbarna delade en lapdance med mig, måste ju prova på allt. haha helt galet men rolig upplevelse. Sen festade vi vidare hemma hela natten igen. Skitkul.

Lördagen var vi och shoppade lite på den bästa shoppinggatan, sen stranden i poolen (överallt i pooler i Australien var hade man tagit dit sand så det skulle kännas som en riktig strand. Asnice). Käkade lite med några av killarna också. Kvällen var det ännu mer strippor, fest och hängde i lägenheten och åt massa pizza och festade. Kom även en strippa senare som hade en sjuk show, haha. No details. Vissa av oss var påväg ut en sväng men jag och Några stannade kvar, och strax kom resten av gänget tillbaka, insåg att vi hade så jävla kul hemma så onödigt att ens gå ut sista kvällen. Dansade, Festade och dom sa att dom kunde ju lika gärna ha oss där hela tiden istället för stripporna för vi var ju snyggare och mkt roligare. ;D haha nä men seriöst hur jävla roligt som helst. Skönaste partygänget jag träffat någonsin!.

Sista dan var vi sjukt trötta såklart men hade skitkul, låg och skämtade med alla hela morgonen och skrattade ihjäl mig. Man var ju så jävla trött och allt var kul. Tyvärr var det dags för dom att åka hem och vi var tvungna att hitta något litet sunkigt hostel istället. VI tog avsked och letade upp ett hostel ganska nära centrum. typ 30 dollar eller nåt per natt i världens minsta och varmaste rum. Sov några timmar i den mest obekväma säng jag någonsin sovit i och svettades ihjäl. Något stor kontrast.Hursomhelst ett ganska mysigt hostel ändå märkte vi senare men första dagen där var vi bara slut och käkade och gick en runda på stan och sov igen.

Fortsättning av Gold Coast i nästa inlägg.... blir så jäkla långt om jag ska skriva allt på en gång. Kan ju bara säga att detta var om inte den roligaste en av dom absolut bästa helgerna i mitt liv. Absolut bästa på alla sätt på hela resan. Tack våra söta vänner för att ni gjorde vårt första intryck av australien bäst! <3<3<3

RSS 2.0