Nyår och Phi Phi.

uhhh sommar ute. förutom idag såklart när  man väl är ledig, regn hela dan typ. så passar på och skriver lite här.
jag SKA fan komma ikapp.

Nyåår.
Tillbaka till koh tao och spenderade dan på samma underbara strand och på kvällen hade vi bokat nyårsbuffé på ett fint ställe vid stranden. sen gick vi ner till Lotus som vanlgit där det var fullproppat med partysugna människor, fyrverkerier och folk som sände upp ljuslyktor. Ett ganska annorlunda nyår. Efter tolvslaget snackade vi med våra dykinstruktörer som var på en nyöppnad klubb så vi åkte dit och festade resten av kvällen. Kul att ses en sista helg och det slutade som vanligt med en galen natt. :)

Dagen efter pigga och glada, en fin dag och på kvällen hängde vi på choppers en sista gång, men det var fotbollskväll så blev en snabb visit och sedan lotus och buckets. Träffade ett par trevliga dansare som vi hängde med. så grymma. Lärde oss dansa salsa och allt vad det nu var och man blev uppdragen och kastad hit och dit. sjuukt kul :D sedan fortsatte vi vidare mot dom andra ställena på stranden och natten bestod av dans dans dans :) hängde med på en liten efterfest med några svenskar senare och påväg hem stötte vi på några vi träffat tidigare på choppers :) kuuul sista natt!

Dan efter, slitna och var tvungen att gå upp tidigt för att checka ut. gick runt barfota för mina skor var trasiga så var på billiga flipflopsjakt. På kvällen käkade vi bbq-middag på ett av dykställena och väntade på att vår båt skulle gå mot Phi Phi Island. som skulle ta hela natten.

Den resan var ju inte att leka med. Först var det strul med våra biljetter och vi fick knappt komma ombord på nattbåten. men efter vi betalat dubbla priset fick vi till slut komma med UTAN sovplats. det går inte ens att förklara denna helvetesbåt. Två våningar. man kunde preciis sitta upp på varje våning utan att slå i taket. alla hade sovplatser (som bestod av en madrass på mindre än en meter bred utom vi som vi ligga ihopkurade som bollar i ett hörn direkt på det hårda golvet över en stekhet motor och med fötterna i nån thailändares knä och med någon annans fot i ansiktet. SJUKT. plus att det gungade och vi skulle åka hela natten och alltså försöka SOVA till detta? VÄRSTA nånsin säger jag bara. haha.
Phi Phi. Helt döda när vi kom fram och då skulle vi åka buss, taxi, nån till båt och hit och dit.
Kom iaf fram på morgonen till en fullproppat (Phi phi är väldigt turistiskt och speciellt den här tidpunkten) stekhett phi phi och skulle leta reda på ett billigt ställe. vandrade omkring på dom småvägarna, inga fordon var tillåtna så man fick vandra runt, mysigt ändå. :) tillslut fick vi hjälp av en man på en dykskola som gav oss tips så vi vandrade ett några minuter och hittade ett billigt ställe som verkade bra. ett knallrosa rum. Linda älskade det såklart. käkade sen sov vi några timmar och sen kollade in den närmsta stranden. Jättevackert men på eftermiddagen var det lågvatten så sjuuukt långgrunt och stenigt. Men annars lätt en av dom finaste platserna jag varit på. Vandrade runt på kvällen och åt middag på en restaurang som inte var så bra. Vet inte vad jag åt men det smakade inte som beef ska göra. Fick be om notan en sex gånger ungefär tills dom kom med den och maten kom typ en timme sent. Well well. Påväg tillbaka till hostelet för att få en lugn kväll stötte vi på Robin, min syssling, och hans vänner, av en slump mitt på vägen. Visste att dom var i thailand någonstans och såklart stöter vi på dom. :) det var deras sista kväll, så det blev en snabbis till hostelet, byta om, dricka några öl och ut med dom till en bar. Senare blev det stranden, där det var fullt med barer (bättre än koh tao) och sjuukt mkt folk. Dansade på ett ställe som hette Slinky hela natten och hade skitkul :)

Andra dagen var det fina stranden igen. Sol och bad i det vackra paradiset. Kvällen käkade vi på ett mysigt liten ställe mitt i smeten som en thailändsk kille öppnat med hjälp av andra efter tsunamin, som hade drabbat nästan hela phi phi. Han hade en presentation om sig själv på en skylt och en klippbok med bilder och text som berättade om hur han blivit fast under massa bråte och hur han klarat sig och fått hjälp av andra. osv. Han berättade även själv för oss vad han varit med om. Sjukt att se sånt och höra det när man satt där och åt. Dock syntes det fortfarande på många ställen att Phi phi inte var helt återställt. Älskade Phi phi.

Onsdagen hade ganska oväntat lindas mamma (min kusin) bestämt sig för att komma och hälsa på, så vi mötte henne vid piren, kul att se nån så vit med så mkt kläder på denna ö :) mysigt att ses. gick till stranden och spelade lite racket medans eva-marie åt lunch. hon drog med sig regn också men det var bara i perioder. Vi visade lite av phi phi för evry och sen gick vi hem och spelade lite schack (:D köpt minispel som man kan ha med sig på stranden också!) och gjorde oss klara.  Middagen åt vi på en piratrestaurang och sen gick jag och linda till stranden och kollade på eldshowen. Hittade några vi träffat på fullmoon (oväntat.) som vi hängde med. Sen blev det mer dans på olika ställen och slutade med att jag var på nån efterfest med massa thaiare. Vet ej vad linda var. Kul kväll iaf :)

Ny dag och vi bestämde oss för att åka runt och se mer av ön med taxibåt. Åkte först till longbeach, jättefin lång strand, lugn med en restaurang. Låg och solade och käkade massor :) sen åkte vi vidare till Monkey Beach, lite mindre strand med en minikiosk och fullt med apor som kom fram och ville käka. såå coola och mysiga.
När vi kom tillbaka gick vi upp till ett viewpoint, med underbar utsikt över ön. Trapporna upp dit var dock inget att leka med. JISSES. helt död men så värt :) sen käkade vi middag på halvvägs upp i trapporna på en liten restaurang. Sen gick vi en sväng allihopa och kollade på eldshowen, och senare till en rockbar, bara jag och linda. Det var helt sjukt. Vi kommer fram till denna lilla bar på en liten gata där på phi phi och vilka spelar om inte Made In Thailand!??! bandet vi lyssnar på varje sommar på åland. liksom. helt sjukt. haha. hade ingen aning om att dom brukade va där och spela på vintern, men jodå men ålands flagga på väggen också. Rockade lite med dom och sa hej och sen gick vi och la oss.

På torsdagen klev vi upp tidigt för vi skulle på snorklingtur! hade bokat en heldagstur runt ön. Hade aldrig snorklat förrut men var astaggat med tanke på hur underbar dykningen var. en helt UNDERBAR dag, Åkte runt till massa snorkelplatser och fick en guidad tur med båten vi var på. Åkte till andra phi phi-ön, där dom spelade in the beach. det var den finaste ön med den vitaste stranden och det klaraste vatten jag nånsin sett. ett paradis. superfin snorkling. vi snorklade i strömt vatten, lite läskigt. Sen till monkey beach igen där man såg huuur mkt som helst, bästa platsen. Linda blev jagad av aporna. Skitkul, har det på videofilm. Och sista platsen var long beach. nästan ingen på båten orkade hoppa i(vågade egentligen eftersom thaiarna sa att det fanns hajar där) men jag och linda dök i och på en meter djup såg vi efter några minuter en liten bebishaj komma emot oss. Såå häftigt och därefter såg vi tre till simma precis bredvid oss. större den här gången. så jävla coolt alltså. vi var helt extas. Det enda minus på dagsturen var tat jag råkade simma in i ett litet gäng minimaneter och då fick jag panik. haha.
På kvällen käkade vi thaimat och evry blev dålig. Men en stund hängde hon med och spg på MIT och sen fortsatte jag och linda till stranden och hängde med ett gäng svenskar och rökte vattenpipa. nice.

Fredagen blev lugn på stranden, evry mådde skit så hon låg i rummet bara. På kvällen åt vi på en cool restaurang som var formad som en båt. Evry beställde in mat men efetr en tugga sprang hon därifrån. Hennes andra springnota dittils, haha. Vi käkade iaf klart och myste runt bland stånden och gick runt lite. linda stannade kvar ute ett tag,

Lördag och evry åkte vidare själv till koj lanta.  Linda hade under natten träffat två trevliga svenskar som hon hade bestämt träff med på dan. så vi gick och hängde med dom och bestämde oss för att paddla kajak. Jag med Marcus och Linda och Jonas. Skitkul men fett jobbigt. Paddlade runt halva ön och tog massor med timmar. stannade och snorklade på vägen också :) eftersom vi missbedömt sträckan lite var vi nån timme försen med kajakerna när vi kommit runt halva ön. så vi fick ta i land där, BÄRA kajaken över till andra stranden där vi började så att det inte skulle ta för lång tid. Haha herre vad folk tittade konstigt på oss. Satte oss och tog en välförtjänt öl på stranden och sen gick vi tillbaka till hostelet, lät killarna bo där en natt i vårt mysiga lilla rum. PÅ kvällen gick vi till stranden och festade vidare med buckets, öl, dans och vattenpipa igen. gryymt.

Söndagen vaknade vi upp och det var time to go. Drack en banansmoothie på ett mysigt frukostställe och begav oss sedan allihopa mot Phuket!


RSS 2.0